Geboortegrond

by Lalala on 18 april 2016

Het typische van geboortegrond is dat je een unieke band hebt met zowel de omgeving alsook met de mensen om je heen. Een vertrouwde omgeving.

De-Verheldering-over-mij Componist Groningen Arnold Veeman

Tegenwoordig kan men het gevoel krijgen dat deze vertrouwde omgeving onder druk staat door invloeden van buitenaf. Naar mijn idee komt dat voornamelijk door de overprikkeling van de politiek en de massamedia.

Laatst las ik in dit kader een bevrijdende metafoor. Deze gaat als volgt:

“Er zijn 2 soorten mensen: aardige mensen en niet aardige mensen.”

De aardige mensen zijn dan, in mijn optiek, de mensen die openstaan voor een zinvol en leerzaam leven, samen met anderen.
En diegenen die vanuit angst alles en iedereen buiten willen sluiten en het alléén goed willen hebben voor zichzelf en hun eigen groepje, zijn de niet zo aardige mensen.

Vanuit mijn culturele optiek, in combinatie met de afkomst van mijn vader waardoor ik een allochtoon uiterlijk heb, hecht ik veel waarde aan, en voel ik me verantwoordelijk voor, mijn geboortegrond en omgeving. Hoe ik hier mee om ga is àltijd de rode draad tijdens mijn concerten. Zaterdag ga ik, in dat kader, een muzikale bijdrage en een interview geven tijdens het congres”De Verheldering” te Zeist. Het congres gaat over het fundamentele belang van geboortegrond..

“Tanah ajer koe” poëtisch vertaald uit het Indisch:

“Het vruchtwater van mijn moeder is hier gebroken. De aarde heeft mijn vruchtwater gedronken. Ik kan hier niet weg.”

Als je meer wilt weten over dit congres kijk dan hier.

Previous post:

Next post: