≡ Menu

Klaai

Arnold Veeman, componist en chansonnier, bespeelt al jaren vele genres binnen de muziekwereld. Van Jacques Brel tot Louis Armstrong, van Doe Maar naar Debussy; hij laat zich door de grote meesters inspireren. Zijn donkere, poëtische muziek kruipt onder je huid en blijft je bij – om nooit meer te vergeten. Opzwepend maar nooit overheersend, donker maar nooit zwaar; een stukje rust tussen dag en nacht.

“Voor de documentaire ‘Mijn Broer Arnold’ ging ik op zoek naar mijn verre familie in Suriname. Eenmaal daar ontdekte ik dat ‘roots’ heel wat verder strekken dan de plek waar je geboren en getogen bent.

Je afkomst is nooit een handicap, maar maakt je uniek en rijk

Met ‘Klaai’ wil ik daarom verschillende geboortegronden bij elkaar brengen en laten zien hoeveel moois dat op kan leveren.

De-Verheldering-over-mij

Winters Nederland en de zonnige jungle in één . . . dàt is hoe ik ben. Wie ik ben..?”

Geboren in Groningen, met wortels in Suriname; in zijn nieuwe muziekshow gaat Arnold op zoek naar de betekenis van afkomst. Hij combineert de swingende jazz-invloeden uit Suriname met zijn eigen intrigerende muziekstijl. Dit resulteert in een ontroerende muzikale voorstelling waarin Veeman antwoord probeert te vinden op universele vragen over de invloed van omgeving, onze afkomst en de controle die we over ons eigen leven hebben.

Begeleid door Remko Wind (piano), Libbe Oosterman (trompet) en Joost van der Beek (gitaar) brengt Veeman zijn Surinaamse wortels in contact met die in het Groninger land.

Agenda

 

Recensie over Klaai:

Heaven Magazine
Recensie Heaven Magazine

DvhN
DVHN2016Arnold