Exact een jaar geleden! Toeval?

Exact een jaar geleden schreef Bart Wijffels voor de Heaven Magazine dit artikel waarvan de gevolgen nog steeds voelbaar zijn:

Arnold Veeman en de magie van het polderchanson
Bart Wijffels
3 juni 2016

Bij alle verbindingen die genres zijn aangegaan, is het vreemd te moeten constateren dat het Nederlands laagland en het Franse joie de vivre elkaar nooit hebben omhelsd. Maar als het dan gebeurt, blijkt het ook een prachtige combinatie. Althans in de handen van Arnold Veeman. Een Groninger met Surinaams bloed die jarenlang zijn eigen weg is gegaan en al pionierend de grondlegger is geworden van een genre dat nog het beste te omschrijven is als het polderchanson.

Hogeland

Het Hogeland in de kop van Groningen. Volgens Rik Zaal, schrijver van Heel Nederland, het bijna 1300 pagina’s omvattende standaardwerk over toeristisch Nederland, de mooiste en meest interessante streek die hij kent. Land van verstilde dorpjes, middeleeuwse kerkjes, weidse vergezichten en indrukwekkende wolkenpartijen. Land dat zoveel mensen in creatieve beroepen herbergt dat de kunstenaarsdichtheid groter is dan in Amsterdam. Land waar talent in alle rust kan rijpen. Land ook waar bescheidenheid nog regeert. Eerst presteren en er dan pas mee tevoorschijn komen. Of er niet mee tevoorschijn komen. Lees verder waarom dit allemaal zo’n mooi toeval is dat ik morgen (4 juni 2017) bij Rika en Wouter, in Het Waarhuis ga optreden!