Ontmoetingen – Joost

Ken je dat gevoel van dat het hele leven aan elkaar lijkt te hangen van al die mooie toekomstplannen? Het ene plan is nog mooier dan de andere…
Zo sprak ik na een optreden een keer met iemand van een waanzinnig goeie bigband uit Groningen over een potentieel en gezamenlijk project. Punt. Weer een andere keer sprak ik iemand van een andere fijne bigband. Ditmaal uit Assen.

Het bleef allemaal bij plannen, tot nu toe. Maar dat uit die plannen bijzondere ontmoetingen kunnen ontstaan bewijst de ontmoeting met Joost.

Joost werd me via een vriend aanbevolen en ik weet niet meer exact hoe het allereerste contactmoment was maar wel dat we samen aan het repeteren waren en dat ik merkte hoe raak hij speelde. Alsof hij m’n gedachten kon lezen.

Tijdens de CD presentatie van KLAAI begon het pas écht tot me door te dringen: deze man speelt niet, hij tovert! We speelden namelijk in een ruimte die niet was ingericht als theater. Het was in een schuur van een monumentale boerderij. Wel heel sfeervol ingericht voor deze gelegenheid. De virtuositeit van Joost toverde deze schuur om tot een poptempel.

Na die tijd vroeg ik me enigszins verdwaasd af hoe hij dat nou precies doet. Hij vertelde me over zijn studietijd en zijn omzwervingen in Amerika en alle bijkomende ontmoetingen.
Toen hij dit allemaal vertelde kwam ik achter zijn geheim: hij is een heel sympathiek en geïnteresseerd mens. En hij zet dit naadloos over naar zijn spel! Hoe klinkt dat? Kom luisteren de 14de oktober om 20:30 in de Oosterpoort!