Het bijzondere van Arnold Veeman is dat hij een lied niet zingt, maar het opdraagt als een eredienst. Een gewoon Amerikaans lied wordt bij hem een Gunninger cantate of een bezweringsformule. Hij zegent ons met zijn lied. Fascinerend.
Jacques Klöters (De Sandwich)

30 novembeer 2019 – 15:00, Reprise! Beauforthuis Zeist
KOOP TICKETS

 

De herfstwind die het verhaal fluistert van een liefde die misschien wel voorbij is. Nekstoe mie? Vraagt hij zich af. Zoals hij daar loopt en zelfs het laatste licht van Stad (er is d’r maar één) bitter voorbij loopt. Geeft ze hem de genadeslag of blijft ze bij hem… Septemberdreum, mit licht as Grunnegs gold zo geel over t hoar van drijhouk op dien liefke Zo’n prachtig lied weer van Arnold Veeman in een heel bijzondere bezetting. Met Het Noorderlicht Koor
Pauline Broekema (journalist en schrijver)

Hoelzwoanen binnen zomor deur t Noorderlicht aan t wilde vuur mit doezend kleuren van zun veurbie vlogen en wieder van de moan heur k nog heur hoog gehoel wied.. wied …vot in dat stille Hogelaand in t eb en vloud van aal dat kolosoale licht, mor k verstoa heur meziek nait meer.
Henk Scholte (RTV NOORD)

Twee jaar geleden trok Freek de Jonge door een flink aantal kerken in de provincie Groningen om de aandacht te vestigen op de aardbevingsproblematiek.
Tijdens deze tournee waren er veel artiesten uitgenodigd en de vaste artiesten die er iedere avond bij waren hebben de handen ineengeslagen. Een nieuwe samenwerking kon niet uitblijven.
Arnold Veeman ging samen met het Noorderlichtkoor opnieuw de provincie door en de tour eindigt in de Der Aa kerk, Groningen. Wegens groot succes geven we nog één reprise in het Beauforthuis, Zeist. Je allerlaatste kans dus om dit mee te kunnen maken. Hieronder staat de poster voor de tour én de concertposter! (op A1 formaat)

Met trots en met veel plezier hebben we op onderstaande locaties onze concerten uitgevoerd.

1 september 2019 – 15:00, Try out, Got Tjark Schiermonnikoog

22 september 2019 – 15:00, kerk Klein Wetsinge

29 september 2019 – 10:30, kerk Noordlaren

5 oktober 2019 – 20:30, kerk Losdorp

6 oktober 2019 – 15:00, kerk Leegkerk

13 oktober 2019 – 19:00 der Aa-kerk Groningen,

Bekijk hier een van onze liedjes!

Deze tournee wordt mede mogelijk gemaakt door het Centrum Groninger Taal & Cultuur en  Kunstraad Groningen
Foto: Joram Krol
Posterontwerp: Frank Schaap