≡ Menu

Recensie Optreden Slottuintheater

Componist Groningen Arnold Veeman
Vandaag stond er een kort maar krachtige recensie in de Nieuwsbode van Zeist + een video van #Lalala gemaakt door Marcus Kingma:

Zeist – Het was een bijzonder geslaagde samenwerking tussen de Surinaams/Groningse singer-songwriter Arnold Veeman en de Utrechtse bigband, vrijdagavond in het Slottuintheater. Lees verder

{ 0 comments }

Moet je kijken!

Componist Groningen Arnold VeemanMarcus Kingma pakte de sfeer met een opname van Nekstoe Mie zoals we dit speelden in het mooie Slottuintheater in Zeist.

{ 0 comments }

Arnold Veeman & Big Band Utrecht

Componist Groningen Arnold VeemanGroningse liedjes op z’n Surinaams – dat is misschien de beste manier om de muziek van Arnold Veeman te omschrijven. Hij is continu op zoek naar zijn roots. Liggen ze in de Groningse klei of toch in Suriname? Nu gaat hij een bijzondere samenwerking aan met Big Band Utrecht, een jonge onconventionele bigband onder leiding van Martien de Kam. Samen verzorgen ze een avondvullend muzikaal programma. Singer-songwriter meets bigband. Een verrassende midzomeravond!

Voor meer informatie, routebeschrijving en meer klik hier

{ 0 comments }

Exact een jaar geleden! Toeval?

Componist Groningen Arnold VeemanExact een jaar geleden schreef Bart Wijffels voor de Heaven Magazine dit artikel waarvan de gevolgen nog steeds voelbaar zijn:

Arnold Veeman en de magie van het polderchanson
Bart Wijffels
3 juni 2016

Bij alle verbindingen die genres zijn aangegaan, is het vreemd te moeten constateren dat het Nederlands laagland en het Franse joie de vivre elkaar nooit hebben omhelsd. Maar als het dan gebeurt, blijkt het ook een prachtige combinatie. Althans in de handen van Arnold Veeman. Een Groninger met Surinaams bloed die jarenlang zijn eigen weg is gegaan en al pionierend de grondlegger is geworden van een genre dat nog het beste te omschrijven is als het polderchanson.

Hogeland

Het Hogeland in de kop van Groningen. Volgens Rik Zaal, schrijver van Heel Nederland, het bijna 1300 pagina’s omvattende standaardwerk over toeristisch Nederland, de mooiste en meest interessante streek die hij kent. Land van verstilde dorpjes, middeleeuwse kerkjes, weidse vergezichten en indrukwekkende wolkenpartijen. Land dat zoveel mensen in creatieve beroepen herbergt dat de kunstenaarsdichtheid groter is dan in Amsterdam. Land waar talent in alle rust kan rijpen. Land ook waar bescheidenheid nog regeert. Eerst presteren en er dan pas mee tevoorschijn komen. Of er niet mee tevoorschijn komen. Lees verder waarom dit allemaal zo’n mooi toeval is dat ik morgen (4 juni 2017) bij Rika en Wouter, in Het Waarhuis ga optreden!

{ 0 comments }

Fluisterende olifanten in Amsterdam?

Eén keer per maand -en dit keer voor de allerlaatste keer- verleiden Theodor Holman en Gijs Groenteman hun drie gasten uit kunst, cultuur, literatuur, media of politiek tot verrassend interessante uitspraken, die op radio, tv of in kranten zeer waarschijnlijk achterwege zouden blijven. Ontdek met hen in Klein Bellevue heimelijke hobby’s en grootse, verborgen passies. Met livemuziek, veel humor en een livecolumn. Onder het genot van een drankje: zondagmiddagborrel op niveau!

Tot welke uitspraken verleiden Gijs en Theodor mij aankomende zondag? Maak het mee aankomende zondag 16 april om 16:30 in Theater Bellevue, Amsterdam!

Componist Groningen Arnold Veeman

{ 0 comments }