Duistere zaken in Drenthe

by Lalala on 28 maart 2017

Ergens, diep in Drenthe, is een mysterieuze plek waar vreemde dingen gebeuren. Zo is er ooit een beeld ontvreemd en kwam er een ander beeld – van Bartje – voor in de plaats. We hebben het over Borger; een dorp waar een eeuwenoude kerk staat die nu geen kerk meer is.
Componist Groningen Arnold Veeman

Men zegt dat er op die plaats, af en toe, duistere zaken spelen. Onder het mom van “kunst” worden er zinnenprikkelende rituelen uitgevoerd die regelmatig worden bijgewoond door een handje vol illustere ingewijden.

Ik had er wel eens over gehoord.
Op een dag kreeg ik een raar bericht. Een uitnodiging, uit Borger. Of ik op 31 maart, zodra de avond valt, één van de rituelen kan voorzien van muziek. Wat is de reden? Is het dat 31-3 (313) staat voor het jaar van de erkenning van het christendom door de Romeinen, of draaf ik nu door?

Spannend allemaal! Zijn jullie ook zo nieuwsgierig? Je mag komen kijken

Arnold Veeman bij Noardewyn live

by Suus Venings on 23 februari 2017

Morgenmiddag (vrijdag 24 februari) is Arnold Veeman te gast bij het muziekprogramma Noardewyn live van ‘Omrop Fryslân Radio’.

Arnold schuift tussen 14.00 en 15.00 uur aan bij Willem de Vries, die hem zal interviewen. Daarnaast zal Arnold live zeker twee nummers spelen. Hij heeft nog geen keuze gemaakt.

Componist Groningen Arnold Veeman

Welk nummer willen jullie morgen horen? Laat het weten onder de post van dit artikel op Facebook.

Je kunt het programma hier online volgen.

Nog vaaier bier, wel is de Bob?

februari 22, 2017

Freek de Jonge heeft zoals jullie allemaal waarschijnlijk wel hebben meegekregen, een enorme protestactie aangezwengeld die over de aardbevingsproblematiek in Groningen ging. Na optredens met verschillende Groningse artiesten in een flink aantal kerkjes in het rampgebied, de Oosterpoort en bij De Wereld Draait Door. hebben we speciaal een videoclip gemaakt met het protestlied. Ik dacht:’Gelijk […]

Read the full article →

Optreden Arnold Veeman in Woltersum: zijn de verwachtingen waargemaakt?

februari 21, 2017

Zondag 19 februari trad Arnold Veeman op in de kerk in Woltersum. Vooraf interviewde ik Arnold om te achterhalen wat het publiek van de voorstelling kon verwachten. Nu ga ik na in hoeverre de verwachtingen zijn waargemaakt. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en waarnemingen tijdens het optreden.   

Read the full article →

Wat de flyer je niet vertelt over Arnold Veeman en zijn voorstelling Klaai

februari 18, 2017

Stel dat je Arnold Veeman nog niet kent en je ziet op Facebook voorbij komen dat hij zondagmiddag 19 februari in de kerk in Woltersum optreedt… Wat dan? Heb je dan enig idee dat het gaat om een voorstelling vol diepgang waarbij vooral kritische avonturiers aan hun trekken komen? De diepgang is niet altijd even goed […]

Read the full article →