Nieuws

Mijn nieuwe programma "Op de grens van de Hemel" krijgt steeds meer vorm. Dit keer gaat het over dromen en gevoel versus de keiharde waan van de dag. Welke is de werkelijkheid en door welke bril kijk jij eigenlijk?
Ik ben bezig om het te schrijven na aanleiding met de vele gesprekken die ik na shows en tijdens de vele Toes Toavel avonden van het afgelopen jaar had. Veel onderwerpen heb ik verwerkt in nieuwe liedjes. Maar uiteraard is er ook ruimte voor de bestaande liedjes.
Voor het komende seizoen wordt er op dit moment druk geboekt. De opties worden nu besproken dus houd de speellijst van tijd tot tijd in de gaten.

op-de-grens-kleiner-02

Luister hier naar het interview bij De Nieuws BV met Eric Corton, samen met Kraantje Pappie

Kijk hier naar het interview bij Spijkers met Koppen van 15 oktober 2016 over Twij Deuntjes.

Kijk hier naar het interview bij Schiffers.FM van 17 juli 2016

Luister hier (vanaf ±18 minuten) naar De Woarhaid en vooral de afkondiging van Hans Schiffers in dezelfde uitzending als hierboven.

Luister hier naar het interview bij Simones Songlines van 9 juli 2016 (begint op 1 uur 20 minuten)

Kijk hier naar Geloof en een Hoop Liefde (begin)

Luister hier naar Thuis op 5

Luister hier naar KRO-NCRV Volgspot van 14 april 2016 (2de uur)

Luister hier naar VPRO Nooit Meer Slapen 27 april 2016

Videobeeld bij het artikel uit de Volkskrant Magazine van 9 april 2016.

Lets Rock!

Vorig jaar had ik opeens heel veel zin om dit lied “Seduce Me” te maken. Toen anderen een preview kregen waren ze enthousiast en men wilde meer van dit. En er is meer, maar daarover later meer!

Vroeger speelde ik met een paar vrienden in een metalband en sindsdien is de liefde voor dit genre me bijgebleven. Uiteraard wijkt dit heel erg af van hoe jij me kent en ik heb me een tijdje koest gehouden qua het uitbrengen van allerlei verschillende genres, maar dit kon ik niet laten liggen. Sterker nog, ik ga me niet meer inhouden en breng mijn nieuwe werk gewoon onder andere namen uit. Lang leve 2019!

Dit lied is dus een van een flink aantal. Een kennis van me vroeg zich af of “Seduce Me” ook nog een verhaal heeft. Dit heb ik erg serieus genomen. Misschien zelfs een beetje té serieus, maar er liggen allerlei interessante ideeën op de plank. Zo heb ik samen met Marcel Siegers, de toenmalige drummer van die metal-band waar ik het net over had, samengewerkt aan meerdere liedjes in dezelfde stijl als “Seduce Me”. Tevens wordt er gewerkt aan de basis voor mooie video’s bij de stukken.

Beluister het zelf, ik ben heel benieuwd naar jullie reacties!
http://spinnup.link/240294-seduce-me

Seasons

‘Aan dit open land ontleen ik mijn bestaan’. Zo begint het interview in de eerste Seasons van dit jaar. Interviewster Annemarie Bergfeld en fotograaf Lode Greven omschrijven een aantal dingen uit mijn leven op een manier zoals het nog niet eerder belicht is. Zoals bijvoorbeeld waarom mijn muziek niet Nederlandstalig is of waarom die landelijke doorbraak maar uitblijft. Een op een vertel ik over dat laatste wel eens wat maar ik onthoud me vaak van uitingen in het openbaar.
De Seasons geeft dus een glimp van mijn eigenwijsheid. Misschien ligt er nog een exemplaar in de winkel? Zo niet, dan kun je natuurlijk altijd nog een exemplaar vinden in mijn CD koffer na een van mijn concerten of tijdens Toes Toavel.
Hier is een link naar de digitale versie van het artikel.

Toes Toavel 25 Augustus 2018

 

De juli-editie van Toes Toavel was de eerste van ons nieuwe concept. Maandelijks vertelt een gerenommeerd kunstenaar over zijn of haar werk dat tevens te zien is in de oude school. De aftrap werd verzorgd door Theo de Groot (acteur, regisseur) die zijn verhaal op zeer boeiende manier vertelde. Het was een gezellige en smaakvolle avond en onze gasten waren enthousiast.

Op 25 augustus 2018 is de volgende Toes Toavel.
Tijdens deze editie zal er een lezing zijn van een zeer interessante gast. Dit keer is dat niemand minder dan de multitalent Renée Luth!

Renée Luth (’79) is dichter, poëziedocent, presentator, kunstenaar, filmmaker en organisator. Ze publiceerde de bundels Pingpongtong (2011) en Preparaat (2016) bij uitgeverij De Passage.

Klik op de foto hieronder voor meer informatie

 

 

 

 

Het programma is als volgt
18:30 uur Ontvangst met een hapje en een drankje
19:00 uur Gastspreker Renée Luth
19.30 uur: Samen eten
20.30 uur: Koffie/thee lekkers
20.45 uur: Concert Arnold Veeman

Er zijn nog een paar plaatsen vrij dus reserveer gauw via
eten@toestoavel.nl

Volgende data:
29 september 2018 nog 6 plaatsen!
27 oktober 2018 VOL!
24 november 2018
29 december 2018

We zien we elkaar op 25 augustus om 18:30!
meer informatie over Toes Toavel vind je op www.toestoavel.nl

Tot dan allemaal!